Také Nintendo se zajímá o early access
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Také Nintendo se zajímá o early access

Také Nintendo se zajímá o early access

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 6. 2015 18:31 3
Reklama

Předběžný přístup, který hráčům umožňuje ještě během vývoje podpořit slibný titul výměnou za možnost zahrát si jej dříve než ostatní, slaví na PC velké úspěchy. Microsoft tento program natolik zaujal, že jej na E3 slavnostně uvedl i na Xbox. S podobnou myšlenkou ale koketuje také Nintendo.

Hlavní problém pro japonský gigant v tuto chvíli představuje potenciální možnost, že se hra nikdy nedočká definitivní plánované a slíbené verze, takže by se ve výsledku některý z důvěřivých hráčů mohl cítit oklamán. Navzdory tomu se Nintendo o early access zajímá nejen v souvislosti se svou budoucí konzolí, ale i Wii U a dokonce také 3DS. Damon Baker z americké pobočky Nintenda v rozhovoru pro Polygon prohlásil, že v tuto chvíli nemá firma nic, co by chtěla oficiálně oznámit, ale že samozřejmě zkoumají možnosti předběžného přístupu.

“Všechno je možné. … Myslím ale, že je to velmi citlivé téma, protože byste si nikdy nechtěli říct o peníze za něco, co se nemusí podařit zcela rozvinout," uvedl. Na druhou stranu by taková věc ale podle něj mohla fungovat jako svého druhu beta test pro vývojáře, v čemž vidí velkou potenciální výhodu. Podle Bakera Nintendo letos na E3 nabídlo vlastní alternativu v podobě programu Nindies@Home. Šlo o akci, během níž se v Nintendo eShopu na Wii U objevily od 15. do 22. června časově omezené demoverze devíti chystaných her, jejichž hráči po vydání plné verze obdrží slevu 15 procent na finální titul.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama