Nintendo střeží tajemství své NX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo střeží tajemství své NX

Nintendo střeží tajemství své NX

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 6. 2015 10:52 13
Reklama

Jestli vám vrtá hlavou, proč se lidé z Nintenda o novém hardware na E3 nezmínili, může za to obava, že by konkurence okopírovala inovátorské nápady. Alespoň to tak vysvětlil prezident společnosti Satoru Iwata v rozhovoru s investory.

"Ještě nemůžeme mluvit o NX, jinak by naše konkurence mohla vzít naše nápady a zákazníci by nebyli překvapeni." vychází z překladu prohlášení, které obstaral překladatel japonských zpráv od Nintenda, Cheesemeister3K.

Nintendo bude stále dbát na podporu 3DS a Wii U, protože opuštění obou platforem by bylo "nevýhodné". "NX je nový hardware a jako takový začne od nuly. 3DS a Wii U již mají své uživatele a bylo by tedy neefektivní při vydání NX odstřihnout vývoj software pro předchozí hardware. Budeme pokračovat ve vývoji her pro 3DS a Wii U při přípravách na NX. Naší prioritou je uspokojit zákazníky, kteří si koupili Wii U."

Nic se tedy nemění na plánu Nintenda o nové konzoli prozatím nazývané NX nemluvit alespoň do příštího roku. Uvidíme, co tedy z NX nakonec vyleze, když se výrobci takhle o své nápady bojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama