Program vyrobí level pro Maria z čehokoli
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Program vyrobí level pro Maria z čehokoli

Program vyrobí level pro Maria z čehokoli

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 5. 2015 10:28
Reklama

Ještě než v září vyjde oficiální Mario Maker od Nintenda pro Wii U, můžete si zkusit vytvořit vlastní úroveň pro Maria v podstatě z libovolného záběru na obrazovce vašeho monitoru.

Vývojář Aaron Randall se pochlubil na internetu zdrojovým kódem své aplikace pro Mac nazvané Screentendo, která umí vytvořit jednoduchou úroveň v duchu kultovní plošinovky. Nemusíte promýšlet žádný sofistikovaný design, výsledkem není hra jako taková, protože finální level neobsahuje cíl, nepřátele ani mince, které by mohl kníratý italský instalatér posbírat. Je to jen zajímavá ukázka vynalézavosti jediného člověka, díky níž se může Mario proběhnout třeba po logu Googlu. Jako v ukázce pod textem.

Zdrojový kód k aplikaci je naneštěstí k dispozici jen ve verzi pro Mac, na Windows si program nevyzkoušíte. I když jde o experiment lehounce na hraně autorských práv, které si Nintendo zpravidla velmi ostražitě hlídá (viz nedávný případ Super Maria 64 v prohlížeči, kterého poháněl engine Unity), doufejme, že v tomto případě jeho právní oddělení přivře oko. Jde koneckonců pouze o neškodný experiment, který jen využívá notoricky známou grafiku a styl Maria.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama