Počítač a Oculus Rift vyjde na 40 tisíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Počítač a Oculus Rift vyjde na 40 tisíc

Počítač a Oculus Rift vyjde na 40 tisíc

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 5. 2015 08:06 2
Reklama

Šéf společnosti Oculus VR Brendan Iribe mluvili v rámci Code Conference, která se uskutečnila v kalifornském Rancho Palos Verdes, o finanční stránce Oculus Rift. Naznačil, jakou sestavu budou muset zájemcí mít a její hodnotu včetně zařízení Oculus Rift vyčíslil na necelých 40 tisíc korun.

Přístup lidí z Oculus VR je pochopitelný - jejich zařízení je vcelku náročné na hardware počítače, se kterým mají virtuální brýle spolupracovat, a proto už dopředu počítají s tím, že hráči budou muset upgradovat. Do začátku roku 2016, na kdy je oznámeno zahájení prodeje Oculus Rift, se prot budete vybavit následujícími komponenty, resp. jejich ekvivalenty.

V první řadě jde samozřejmě o silnou grafickou kartu, ať už NVIDIA GTX 970 nebo AMD 290, alespoň 8 GB operační paměti a čtyřjádrový procesor ekvivalentní řadě Intel i5-4590. Na druhou stranu však nelze říci, že by požadavky byly přehnané - náruživí PC hráči, kteří s nákupem Oculus Rift počítají, už jsou beztak vybaveni dostatečně, takže doporučení Brendana Iribeho směřuje spíše k těm, kdo si chtějí zařízení pro virtuální realitu zakoupit jako zajímavost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama