Podívejte se na prototyp Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na prototyp Zaklínače

Podívejte se na prototyp Zaklínače

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 5. 2015 13:37 4
Reklama

Když v říjnu 2007 vyšel první Zaklínač, stal se z něj v podstatě ze dne na den fenomén. Nechybělo ale málo a vše mohlo dopadnout úplně jinak.

Původní koncepce Zaklínače byla totiž velmi odlišná od hry, kterou dnes známe. Mělo jít o top down akční RPG ne nepodobné Diablu, které se v mnohém inspirovalo u konzolové hry Baldur's Gate: Dark Alliance. Ryszard Chojnowski, který vedl vývoj první verze Zaklínače, se na YouTube pochlubil záběry z prototypu, které až dosud neměla možnost většina hráčů nikdy spatřit.

Se hrou v této podobě se snažili vývojáři v roce 2002 najít vydavatele, který by se hry ujal. Prvního Zaklínače tehdy ještě poháněl engine z FPS Mortyr a Geralt nebyl ani hlavním hrdinou hry. Ačkoli jej mohli hráči ve hře potkat coby NPC, každý si měl vytvořit svou vlastní postavu. Osud projektu byl však zpečetěn dříve, než se mohl koncept plně rozvinout.

Podívejte se na prototyp Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz

V roce 2003 bylo rozhodnuto, že hra v této podobě se smete ze stolu a začne se na titulu pracovat od začátku s novou vizí. Tým se totiž potýkal s vnitřními spory o to, jak má vlastně Zaklínač vypadat. Jedna část chtěla dělat přímočarou akci, druhá skupina autorů zase klasické RPG. Různá oddělení studia spolu moc nemluvila a každý měl vlastní představu o tom, jak se Zaklínače udělat hit.

Slabiny původního enginu a absence vedení a jednotné myšlenky nakonec vedla k tomu, že Zaklínač v této podobě nikdy nespatřil světlo světa a o několik let později k velké radosti fanoušků vyšla mnohem ambicióznější a důstojnější adaptace literární ságy. Pokud vás video zaujme, určitě vám udělá radost, že Ryszard Chojnowski hodlá ve svém mapování historie Zaklínače pokračovat v dalších částech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama