Capcom vydá Resident Evil Zero HD Remaster
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom vydá Resident Evil Zero HD Remaster

Capcom vydá Resident Evil Zero HD Remaster

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 5. 2015 08:03 2
Reklama

Spekulace se opět potvrdily. Zkraje roku 2016 se obnovené premiéry na PC, PS3, PS4, X360 a Xboxu One dočká remaster prequelu Resident Evil Zero, který původně vyšel v roce 2002 na GameCube.

Hra, která dorazila do obchodů jen několik málo měsíců po remaku prvního dílu a sdílí s ním i stejnou technologii, si z dobových recenzí odnesla relativně vysoké známky, ale i s ohledem na její exkluzivitu pro konzoli od Nintenda na ni komunita dnes pohlíží se smíšenými pocity. V každém případě se však jednalo o solidní příspěvek do hororové ságy, který má dnes na kontě 1,25 milionu prodaných kopií, což je slušné číslo.

Po remasteru prvního dílu, který pokořil rovněž milionovou hranici, se tak přímo nabízelo, že se Capcom zaměří na Resident Evil Zero HD Remaster, když před časem oznámil, že má v plánu častěji se vracet ke starším titulům, které chce oprášit a poslat znovu do prodeje. Jak už bylo řečeno, Zero HD vyjde začátkem příštího roku. Určitě v Japonsku, na potvrzení západního vydání se zatím čeká, ale není důvod, aby bylo nějak zpožděno. Věrnost originálu by měla mimo jiné zaručit skutečnost, že se na remasteru budou podílet někteří autoři původní hry včetně hlavního designéra.

V prequelu spojí síly Rebecca Chambers a Billy Coen. Ve své době Resident Evil Zero překvapil tím, že bylo mezi oběma postavami možné kdykoli přepínat, a využít tak obou při řešení hádanek, ale i jejich unikátních speciálních dovedností a předností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama