Just Cause 3 bude jedno velké hřiště
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Just Cause 3 bude jedno velké hřiště

Just Cause 3 bude jedno velké hřiště

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

24. 5. 2015 09:22 12
Reklama

Třetím dílem své sandboxové hry chtějí lidé z Avalanche Studios nabídnou hráčům svět, který jim nebude klást překážky. Výbušná akce se bude odehrávat v hráčově režii a vývojáři strávili spoustu času propojováním všech herních systému tak, aby hráče nic při řádění na ostrově Medici neomezovalo.

Jakých změn doznal například vystřelovací hák vysvětlil hlavní designer Francesco Antolini: "V JC2 se při navíjení háku potlačily všechny ostatní herní prvky. V JC3 můžete při navíjení háku nejen střílet, můžete třeba zachytit nepřítele, za střelby se k němu přitáhnout, odkopnout ho a ještě v letu vystřelit hák zase na jiný cíl."

S trochou umu bude možné zůstat ve vzduchu neomezeně dlouho.

Díky tomu, že hák lze vystřelit prakticky na cokoliv, postavy, objekty nebo i budovy, bude s trochou umu možné zůstat ve vzduchu vlastně neomezeně dlouho. V tom hráčům pomůže šikovné kombinování padáku a wingsuitu. S padákem se můžete pomaleji a přesněji snášet k zemi a hodí se například ke kličkování nebo preciznější navigaci ve vzduchu. S wingsuitem naopak můžete snadno překonat delší vzdálenosti. Pokud navíc při letu využijete vystřelovacího háku, můžete se například mezi budovami pohupovat jako Spider-man.

Pokud ale volíte tradičnější metodu dopravy, oceníte předělaný systém jízdy v autě, o který se postaralo pár bývalých zaměstnanců z Criterionu. Jízda autem je rychlejší než let ve wingsuitu a ačkoliv se Avalanche nechtějí měřit se závodními hrami, jízdní model by měl hráče potěsit.

Just Cause 3 bude jedno velké hřiště
i Zdroj: Hrej.cz

A nejen jízdní model. Vozidla se v očích tvůrců stala jen dalším nástrojem, se kterým si můžou hráči zablbnout. Vyskočte tak za letu ze stíhačky a za volného pádu pošlete několik raket ze svého RPG směrem k nepřátelské základně. Nebo si na křídle letadla naspawnujte motorku a začnete tak stylově filmový útěk před armádou padouchů.

Prvek závodních her se ale do hry přece jen dostal. Po vzoru například Forzy Horizon 2 se v Just Cause 3 objeví jízdní duchové vašich přátel, proti kterým můžete závodit. Netýká se to pouze automobilových honiček, ale třeba také letu ve wingsuitu. Pokud vás závod v půli přestane bavit, klidně jej můžete opustit a jít někam něco vyhodit do povětří.

Jestli chcete jezdit se starými sporťáky podél středozemního pobřeží, jděte do toho.

Volnost a svoboda jsou hesla, která Avalanch razí napříč celou hrou. "Jestli chcete strávit čas plněním úkolů, tak klidně můžete. Jestli chcete jezdit se starými sporťáky podél středozemního pobřeží, jděte do toho. Možná vás víc berou rakety, granáty a výbuchy... Náš svět je tak velký, že chceme splnit jakékoliv přání máte," říká šéf vývoje Roland Lesterlin na účet nového světa, který má rozlohu okolo 1000 km2.

"Ten svět v sobě nemá bariéry. Můžete jít do nejtěžší základny ve hře během prvních deseti minut. Budou v ní některé věci, které nebude vůbec snadné splnit, ale při postupu hrou se naučíte různé techniky, které vám s tím pomohou, například jak přemoci daného nepřítele nebo jak vyřadit daný obranný systém," dodal Lesterlin.

Just Cause 3 by měl vyjít ke konci tohoto roku. Avalanche Studios hru vydají na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama