Hrajte hru a přispějte na skutečnou charitu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hrajte hru a přispějte na skutečnou charitu

Hrajte hru a přispějte na skutečnou charitu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 5. 2015 06:47 6
Reklama

Už 4. června vstupuje do uzavřené bety zdánlivě obyčejná hra Sustainaville, v níž pomáháte přežít virtuální vesnici. Na rozdíl od mnoha podobně vypadajících titulů s obdobnou tématikou se ale princip a podstata Sustainaville diametrálně odlišují. Hraním totiž můžete skutečně pomáhat lidem v nouzi. V tomto případě dětem.

Sustainaville je výsledkem spolupráce charitativní organizace Save the Children a vývojářů z týmu Good Game Productions. Hra má vyjít v létě na PC, Mac, iOS i Android. Stanete se humanitárním pracovníkem, který má za úkol zajistit pitnou vodu, potraviny i zdravotní péči rodinám v nouzi. Své vesničky budete muset připravit na ničivé zemětřesení i hurikán a vypořádat se s následky těchto přírodních katastrof.

Co je ale nejdůležitější, všechny vaše utracené peníze za nákupy ve hře půjdou na dobrou věc. Celý výtěžek z mikrotransakcí má putovat právě na konto charitativní organizace Save the Children a pomoci zlepšit životy dětí v nouzi po celém světě. Free-to-play titul má obsahovat 120 úrovní situovaných do čtyř oblastí - tropické, ostrovní, vyprahlé a do savany. Sustainaville lze prý hrát pohodlně i zdarma, ale čím více ve hře budete ochotní utratit, tím více dětem pomůžete a hra vás za to přirozeně odmění.

“Žádná hra může adekvátně vyjádřit úsilí a obětavost ztělesněnou humanitárními pracovníky organizace Save the Children, z nichž někteří riskovali vlastní životy, aby pomohli dětem v nouzi. Přesto doufáme, že prostřednictvím Sustainaville hráči lépe porozumí výzvám, kterým humanitární pracovníci čelí ve své snaze vybudovat lepší budoucnost pro všechny děti,” uvedl šéf organizace Save the Children v Austrálii Paul Ronalds, který projekt vede.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama