Video shrnuje čtyři roky vývoje CARS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video shrnuje čtyři roky vývoje CARS

Video shrnuje čtyři roky vývoje CARS

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

5. 5. 2015 12:37 4
Reklama

Vývojáři ze Slightly Mad Studios již brzy přetnou cílovou rovinku a konečně pustí do světa projekt, na kterém pracovali uplynulé čtyři roky. Byly to roky vyplněné nejen vlastním vývojem, ale také testováním a hlavně komunikací s hráči a profesionálními závodníky. Výsledkem vzájemného snažení je závodní hra Project CARS, která se začne prodávat už pozítří a vývojáři ji oslavují v launch traileru.

Kromě pěkných záběrů na skutečně detailně zpracovaná vozidla nejrůznějších tříd pak přidávají i několik zajímavostí, kterými shrnují celou dobu vývoje a vypichují, na co se mohou hráči již za několik desítek hodin těšit. V první řadě jde o unikátní sestavu závodních tratí, jichž bude ve hře k mání vice než 110. Vývojáři se v tomto směru soustředili nejen na kvantitu, ale také na detailnost vlastního zpracování a tvrdí, že v žádné jiné závodní hře nic podobného nenajdete. S auty je to už podle prvních reakcí trochu horší - hra jich nabídne jen přibližně osmdesát, zejména na PC se ale dá očekávat, že nové kousky začnou díky komunitě modařů přibývat bleskovou rychlostí.

Dále se vývojáři chlubí systémem dynamického počasí, skvělou grafikou s frekvencí 60 snímků za vteřinu i za předpokladu, že se bude na trati pohybovat 45 dalších vozidel a špičkovou fyzikou, vypočítávající všechny jízdní vlastnosti až šestsetkrát za vteřinu. Samozřejmostí pak je podpora celé plejády ovladačů, více než třicítky volantů a také plná podpora řešení virtuální reality Oculus Rift a Project Morpheus.

Snad se tedy vyplní motto hry - od hráčů pro hráče - a ortel Petra Streckera, který se pouští do recenzování, všechny milovníky virtuálního závodění potěší!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama