Press Start se vrací s vesmírnými hrami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Press Start se vrací s vesmírnými hrami

Press Start se vrací s vesmírnými hrami

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

4. 5. 2015 11:50 2
Reklama

V pražském kinu Bio Oko na konci května vypukne další ze série tématických večerů Press Start. Po předešlých dílech, které se věnovaly například evoluci herních ovladačů, fenoménu smrti ve videohrách nebo adventurám jako žánru, představí tentokrát dvojice Pavel Dobrovský a Bohdan Heblík vesmír se vším všudy.

Vesmírné hry, filmy anebo i výstavy letí, a jejich motory zažehly mimojiné i i úspěchy soukromých vesmírných agentur a plánovaná mise na Mars. V Press Start to Begin Cosmos se zaměříme nejen na historii vesmírných her. Zástupce studia Keen Software House v praxi ukáže, jak se vyvíjela simulace Space Engineers během posledních měsíců a Martin Melichárek předvede realistickou Take on Mars od Bohemia Interactive. Nejen, že v ní může přistát na do detailu simulovaném povrchu rudé planety a řídit rovera, ale navíc se v ní objevuje mód kolonizace, ve kterém několik hráčů spolupracuje na osídlení Marsu.

V závěru večera se od fikce přenesete do skutečné reality. Propagátor kosmonautiky a novinář Pavel Toufar shrne, jaké nebezpečí a úskalí by taková cesta na Mars pro člověka skutečně měla. Vycházet bude i ze svých zkušeností účastníka simulovaného letu na Mars.

Zní to dobře? My si myslíme, že ano. Proto neváhejte a přijďte 28. května do kina Bio Oko na Praze 7 v 20:30. Na celé akci se kromě organizátorů a Oka podílí také výstava Brána do vesmíru, Conquest, 25fps a samozřejmě náš server jako mediální partner. Co to přesně znamená? Budeme vám Press Start to Begin Cosmos připomínat a po akci se na našem webu objeví záznamy některých částí večera a texty jednotlivých přednášek. Jestli si stále myslíte, že děláme příliš povyku kvůli maličkosti, koukněte na trailer, určitě vás přesvědčí!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama