ICBM je stylovou simulací studené války
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka ICBM je stylovou simulací studené války

ICBM je stylovou simulací studené války

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

3. 5. 2015 14:16 2
Reklama

Jednou ze součástí života běžného člověka během studené války byla obava z toho, zda papalášům na jedné nebo druhé straně nerupne najednou v hlavě a nezačnou po sobě metat atomovými pozdravy.

Už několikrát v historii jsme byli opravdu velmi blízko jadernému konfliktu a spousta her již úspěšně využila tohoto prostředí k tu lepším, tu horším výsledkům. Namátkou jmenujme hry jako Global Domination nebo stařičký MIssile Command.

Zdarma šiřitelná epizodická hra ICBM vám však ukáže něco nového. Vyzkoušíte si v ní totiž nikoliv roli "odpalovače", nýbrž technika v obranném raketovém silu, které se stará o bezpečnost nad americkým územím. Základní koncept je velmi podobný hře Papers, Please, kdy vidíte krásnou pixelovatou obrazovku plnou nejrůznějších čudlíků a... více vám snad ani neprozradíme. Tedy snad kromě toho, že napěti při "čekání na telefonát" z nejvyšších míst by se tu opravdu dalo krájet.

Vyzkoušejte si tuto povedenou realistickou hříčku sami a dejte nám v komentářích vědět, jakého konce jste se v pěti dostupných epizodách dobrali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama