Steam má problémy s placenými mody
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam má problémy s placenými mody

Steam má problémy s placenými mody

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

24. 4. 2015 12:52 14
Reklama

Po předchozích oznámeních umožnili zástupci Valve placenou distribuci modifikací do všech her, které podporují platformu Steam Workshop a nová služba už má svojí první aféru. Týká se The Elder Scrolls V: Skyrim a modifikace Art of the Catch, která jakožto placené rozšíření do zmiňované hry využívá i obsah jiných modů, které jsou nabízeny zdarma.

Za modifikací Art of the Catch, která ve hře zpřístupňuje rybaření, stojí veterán s přezdívkou Chesko, který však využil některé grafické podklady z modu New Idles in Skyrim od skupiny Fore. Konkrétně šlo o způsob, jakým postava postává, když nemá nic na práci, což se hodilo právě pro rybaření.

Celá situace je o to pikantnější, uvážíme-li, že právě tento mod sloužil také Valve jako propagace nové služby a reklamy, lákající na rybaření ve Skyrimu, byly umístěny do Steamu. Po nařčení z neoprávněného použití cizí práce byl nicméně Chesko přinucen všechno smazat, a to včetně reakcí zmiňované skupiny Fore, které se samozřejmě Cheskův přístup ani trochu nelíbil.

Steam má problémy s placenými mody
i Zdroj: Hrej.cz

I přes to se ale Chesko brání a uvádí, že o problému samozřejmě věděl, nicméně byl ze strany Valve ujišťován o bezproblémovém postupu. „Řekli mi, že pokud je download [jiného modu] dostupný samostatně a zdarma, je všechno v pořádku. V tomto případě nejsou animace vyžadovány a modifikace bude pracovat i bez nich,“ píše Chesko a vyzývá zástupce skupiny Fore, aby se mu ozvali soukromou zprávou.

Bohužel, s takovými problémy měli ve Valve počítat už dopředu a nastavit pravidla tak, aby nedocházelo k podobným přehmatům, člověk totiž nemusí být zrovna kovaný analytik, aby dokázal odhadnout, že přesně kvůli vzájemnému mísení modifikací takové situace nastanou poměrně rychle…

Steam má problémy s placenými mody
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama