Remedy uvažuje o Alan Wake 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remedy uvažuje o Alan Wake 2

Remedy uvažuje o Alan Wake 2

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

21. 4. 2015 08:31 3
Reklama

Ačkoliv před dvěma lety Sam Lake ve videu potvrdil, že se na pokračování akčního thrilleru Alan Wake nepracuje, s blížícím se koncem vývoje Quantum Break začíná Remedy uvažovat, na čem bude dělat poté a docela možná to bude právě pokračování Alana Wakea. O hře, na kterou fanoušci čekají už několik let, se Lake rozpovídal v rozhovoru pro Polygon.

Lake potvrdil, že Alan Wake byl od začátku zamýšlen jako série o několika dílech. Ostatně konec hry všechno nevysvětlil a ani zábavná odbočka American Nightmare příběh neuzavřela. Přitom práce na sequelu začaly ve chvíli, kdy se první Alan Wake dostal na pulty obchodů.

Vývoj se dostal do momentu, kdy Remedy měli ani ne čtvrthodinovou ukázku, jež měla nastínit atmosféru a nové prvky hratelnosti, které by se v pokračování objevily. Prototyp byl představen úplně poprvé v rámci článku na Polygonu.

Z videa si můžeme všimnout, že mnoho novinek, třeba pouštní zasazení, přepisování reality a noví nepřátelé, se nakonec objevilo v American Nightmare. Lake prozradil, že příběh dvojky by se soustředil na Alanův boj se silami zla a především s Mr. Scratchem, temným sériovým vrahem, který vypadá jako Alan.

S prototypem Remedy chodili za vydavateli, leč neúspěšně a vývoj hry údajně nikdy nepokročil za stádium tohoto prototypu. Vývojáři se obrátili na Microsoft, který sice o pokračování Alana Wakea nejevil zájem, ale dohodl se s Remedy na jiném titulu - Quantum Break.

Quantum Break sdílí s Alanem Wakem některé formální prvky: opět se jedná o dramatickou střílečku z pohledu třetí osoby, jejíž struktura napodobuje televizní seriál. A ačkoliv o dalším projektu po Quantum Break není ještě rozhodnuto, možná už nadešel čas, aby se Alan Wake vrátil.

Epizodické vyprávění videoher se uchytilo a atmosférické předlohy hry, Městečko Twin Peaks a Akta X, se vrací na televizní obrazovky. Lake potvrdil, že o pokračování Alana Wakea studio hovoří s několika vydavateli, ale prozatím nic nebylo dohodnuté. Stejně tak je možné, že další hra od Remedy bude titul ze světa Quantum Break. Rozhodnutí nad dalším projektem přijde až blíže vydání Quantum Break, který byl nedávno odložen na příští rok.

Sám Lake je pokračování Alana Wakea nakloněn: "Doufám, že budeme mít příležitost pracovat na Alan Wake 2. Chci jednou vytvořit více Wakea."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama