GTA V trápí problémy, jak je odstranit?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V trápí problémy, jak je odstranit?

GTA V trápí problémy, jak je odstranit?

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

14. 4. 2015 11:42 41
Reklama

S půlnočním vydáním Grand Theft Auto V na PC přišly i první problémy, na které však podpora Rockstaru rychle zareagovala a přichází s postupy, jak ty nejpalčivější překážky v hraní odstranit. Problémy se týkají především GTA Online a chyb zabraňujících vlastní spuštění hry.

Pokud vám zmizela auta při převodu vaší multiplayerové postavy z PS3/X360, musíte kontaktovat Rockstar přímo. Je to totiž pravděpodobně z důvodu, že už jste GTA Online na své konzoli nějakou dobu nehráli a s vydáváním updatů se hra správně neuložila. Pokud se tedy na transfer teprve chystáte, nezapomeňte zapnout hru nejdříve na konzoli, spořádaně z online části odejít, ubezpečit se, že se hra uložila (oranžové progres kolečko v rohu) a pak teprve přenést postavu do PC verze.

Další trable se pojí s názvem vašeho Windows účtu, pod kterým se přihlašujete do svého počítače. Vývojáři si tak trochu neuvědomili, že abecedy různých států mají spoustu zajímavých znaků, jako je třeba háček nebo čárka. Pokud patříte mezi šťastlivce a jmenujete se třeba Jan Smrk, je všechno v pořádku, v opačném případě pro vás vývojáři dokonce mají Seznam podporovaných znaků pro spuštění GTA V na PC! V tomto ohledu pomůže instalace na účet bez diakritiky, případně počkat na patch.

Co naopak vyřešit můžete, je absence Windows Media Player ve vašem počítači, kterou hra potřebuje pro dokončení instalace. Postup je jednoduchý - v ovládacích panelech na kartě programy přejděte do sekce Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows, zaškrtněte WMP a počkejte, než se nainstaluje.

A nakonec Social Club, alias sociální nadstavba Rockstaru, u které musíte mít účet, abyste mohli hru vůbec spustit. Problém však je, že Social Club se někdy vůbec nezapne, někdy chce po uživateli přeinstalovat celou aplikaci, případně nainstalovat novější verzi SC. Rockstar proto nabízí několik tipů, jako je nainstalovat Social Club manuálně po stažení z tohoto odkazu, případně ověřit data ve Steamu, dále spouštět hru jako administrátor, ověřit nainstalování poslední verze DirectX, resp. Visual C++, nespoléhat se na automatické přihlašování do SC a provést vše manuálně po stisku tlačítka Home, dočasně vyřadit antivirový program a nakonec ověřit, zda je Social Club nainstalován ve své originální složce, tedy v Program Files\Rockstar Games\Social Club.

Málo toho tedy rozhodně není, dnes odpoledne se na PC verzi hry podíváme v pořadu Hrajte s námi, snad bude Rockstar k naší redakci milostiv...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama