Zahrajte si Super Maria 64 zdarma v prohlížeči
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zahrajte si Super Maria 64 zdarma v prohlížeči

Zahrajte si Super Maria 64 zdarma v prohlížeči

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 3. 2015 20:27
Reklama

Kultovní plošinovku Super Mario 64 a vůbec nejprodávanější titul pro konzoli Nintendo 64 si bezmála 20 let od vydání může vyzkoušet úplně každý, a přičichnout tak k historii a jedné z nejdůležitějších her všech dob.

Ale měli byste si pospíšit, než tomuto experimentu vystaví stopku Nintendo, protože to s ním nemá nic společného a obvykle pro podobné pokusy nemá mnoho pochopení. I když jde o zajímavý a chvályhodný počin. Erik Roystan Ross totiž převedl do enginu Unity první úroveň ze hry a umožnil každému, aby si ji na jeho stránce zahrál zdarma přímo v internetovém prohlížeči.

Pokud z nějakého důvodu nechcete hrát on-line, máte dokonce možnost si výsledek jeho práce stáhnout do počítače ve verzích pro PC, Mac a Linux. Jak sám vývojář upozorňuje, jde především o pokus a nemá v úmyslu převést do této podoby další úrovně. I když hra vypadá perfektně a ve vysokém rozlišení jí to opět zatraceně sluší.

Pěkná reklama pro technologii Unity i nadaného studenta výpočetní techniky. Pokud chcete chvíli šlapat po cestě, kterou kráčela videoherní historie, věnujte tomuhle aktualizovanému remaku alespoň chvíli vašeho času. Potěšit by vás mohlo i to, že hru lze kromě klávesnice ovládat také na gamepadu. Sám autor otestoval, že funguje s ovladačem k Xboxu 360 i Xboxu One a DualShocku 3 a 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama