Severní Irsko dává Minecraft do škol
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Severní Irsko dává Minecraft do škol

Severní Irsko dává Minecraft do škol

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 3. 2015 12:39
Reklama

V rámci festivalu CultureTECH zapojí střední školy v Severním Irsku oblíbenou kostičkovou hru do programu výuky. Speciální výuková verze MinecraftEdu, kterou zaplatí irské ministerstvo kultury, se objeví ve 200 školách a 30 knihovnách.

Šéf CultureTECHu, Mark Nagurski, si pochvaluje zájem žáků o Minecraft ve škole: "Je to práce, kterou děti opravdu chtějí dělat a jestli se vám podaří to nadšení, energii a tvořivost zachytit, můžete narazit na docela znamenitou příležitost k učení."

"Další skvělá věc je z našeho pohledu škálovatelnost a možnost sdílení, které Minecraft nabízí. Pokud někdo přijde se zajímavým způsobem, jak vyučovat například starodávnou historii pomocí Minecraftu, může tento způsob okamžitě sdílet s ostatními učiteli. Něco takového už probíhá s Computercraftem (pozn. red.: modem, který do hry přidává programovatelné počítače a roboty) a doufáme, že náš projekt tomuto pomůže."

Nedlouho po vydání Minecraftu se američtí a finští herní vývojáři, kteří se soustředí na tvorbu výukových her, spojili do organizace TeacherGaming. Společně pak vytvářejí výukovou verzi Minecraftu společně s nástroji pro učitele a možností propojit žáky z několika zařízení do jednoho světa. MinecraftEdu už využívá více než 3 000 učitelů z celého světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama