GDC 15: Za kolik bude Steam Machine?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC 15: Za kolik bude Steam Machine?

GDC 15: Za kolik bude Steam Machine?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 3. 2015 11:47 4
Reklama

S konceptem počítačově-herního zařízení, které bude kmenová firma licencovat ostatním výrobcům a ti ji budou moci nacpat do své vlastní bedny a určit si vlastní cenu se ve videoherním světě nesetkáváme poprvé. Panasonic i Philips se na začátku devadesátých let pokoušli uspět na poli konzolí, Valve se svými Steam Machines to zkouší teď v kategorii herních počítačů.

A konečně jsme se dozvěděli, co za to jednotlivé firmy budou chtít. Cenové rozpětí je značné. Začíná na téměř pěti stech dolarech a končí těsně pod hranicí pěti tisíc dolarů. Mrknout se na ně můžete sami pod tímto odkazem. Tím nejlevnějším bude Steam Machine od společnosti Alienware. Tu si už teď můžete prohlédnout ve Steam obchodě za cenu 479.99 amerických dolarů. Nabídne Dual-Core procesor i3, grafickou kartu od Nvidie Geforce GTX 2GB GDDR5, 4GB RAM DDR3LL 1600MHz a 500 GB volného místa na disku. Alienware nabízí i další (a dražší) varianty té samé krabice, které se liší osázenou pamětí, procesorem i velikostí disku. Grafická karta zůstává. Ceny jsou zatím neznámé.

Na zcela opačném poli se nachází zařízení od firmy Falcon Northwest s názvem Tiki Steam Machine. Ta bude stát až 4999.99 amerických dolarů (podle konfigurace) a uvnitř jí bude v nejsilnější možné variantě bušit procesor i7-4790K, grafika Nvidia Geforce GTX 900 (Titan i Titan-Z budou v nabídce), 16GB DDR3-1866 MHz paměti, až osm terabajtů na SSD discích, tekuté chlazení, možnost přetaktování a ještě jednu věc.

Takovou zlehka divnou. Kámen. Jelikož toto PC bude skutečně malinké (4 palce tlusté a postavené na výšku), tak bude potřebovat stabilní základnu. Pokud si chcete připlatit a neriskovat, že vám ho převrhne nenechavá kočka, můžete dostat kamennou desku do spodní strany bedny. A to se (asi) vyplatí!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama