GDC 15: Windows + Xbox = láska
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC 15: Windows + Xbox = láska

GDC 15: Windows + Xbox = láska

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

5. 3. 2015 09:41 7
Reklama

Svoje vystoupení na konferenci GDC si v noci odbyl také Microsoft, který slovy šéfa divize Xbox, Phila Spencera, prezentoval budoucí plány týkající se hraní. Nikoho po předchozích oznámení nepřekvapí, že by Microsoft chtěl centralizovat hraní, zbořit hranice mezi platformami a propojit přicházející Windows 10 s ekosystémem konzole Xbox.

„Sféry domácích konzolí a mobilních zařízení jsou v tuto chvíli oddělené. Chceme je unifikovat a dovolit tak lidem, aby hráli hry na jakémkoliv zařízení, které vlastní. Ať už se jedná o notebook nebo počítač, chceme nabídnout hraní napříč všemi zařízeními na Windows, Xbox nevyjímaje,“ řekl Spencer. Později pak vyjádřil přání, aby se z Windows 10 stala ta nejlepší herní platforma, propojená se všemi službami, které redmondská firma nabízí.

Samozřejmostí je proto implementace Xbox Live SDK přímo do Windows 10, aby byla zachována integrita jednotlivých hráčů a zároveň bylo možné streamovat hry z Xboxu přímo do zařízení s novou generací operačního systému. Microsoft za tímto účelem plánuje uvést i speciální dongle, který umožní komunikaci s veškerým bezdrátovým příslušenstvím konzole pro pohodlné hraní kdekoliv. V budoucnu by pak podle Spencera mělo být možné podívat se na celou věc obráceně a streamovat Windows 10 do Xbox One.

Kromě streamování mluvil Spencer také o platformě Windows Universal App, která umožní vývoj totožné hry pro Windows 10, Xbox a zařízení HoloLens, což bude podpořeno nejen možností hromadného nákupu dané aplikace pro všechny zmiňované platformy, ale také - konečně - vzájemné propojení lidí přímo ve hře. Spencer nicméně potvrdil, že z možnosti se alespoň prozatím nestane pro vývojáře nutnost, takže příval her, které budou spustitelné na PC a zároveň na Xboxu spíše neočekávejte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama