GDC 15: Představení Source 2 a Steam Link
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC 15: Představení Source 2 a Steam Link

GDC 15: Představení Source 2 a Steam Link

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

4. 3. 2015 08:37 2
Reklama

Společnost Valve bude pořádat na konferenci GDC hned několik prezentací, a ačkoliv hráči s napětím čekají, zda by TO mohlo konečně dopadnout, došlo na představení zařízení Steam Link a nové generace enginu Source.

Co se týče prvně jmenované záležitosti, jedná se v podstatě o streamovací zařízení, které si pohodlně připojíte k televizi a po lokální síti budete ze svého PC streamovat obraz do televize. Steam Link podporuje rozlišení 1080p, frekvenci 60 Hz a dle slibů zástupců z Valve i velmi nízkou latenci. Pro připojení gamepadů či klávesnice s myší budete moci využít trojici USB portů, o přenos obrazu a zvuku se pak samozřejmě postará rozhraní HDMI. Steam Link bude k dispozici od letošního listopadu za cenu 50 dolarů, evropské ceny a detaily o speciálním ovladači přímo od Valve budou zveřejněny později.

Druhá informace se týká enginu Source, jehož druhá generace je od nynějška oficiální záležitostí. Předchozí náznaky a spekulace sice nečiní z nočního představení žádné velké překvapení, ale pokud na TO stále čekáte, informace o enginu naděje prohlubují. Podle hrstky dostupných informací bude Source 2 dostupný zcela zdarma s následnými poplatky Valve v případě, vznikne-li na nich komerční, nebo lépe řečeno – komerčně úspěšný projekt. Tento postoj je v souladu s dlouholetou filozofií společnosti, která dává prostor fanouškům, aby se volně pohybovali v kódu her běžících na enginu Source a svévolně je upravovali. Source 2 bude rovněž kompatibilní s grafickým API Vulkan.

Co se týče dostupnosti, lidé z Valve zatím nedali světu žádné bližší informace, dá se však očekávat, že s konečnou platností se začnou lidé z Valve opět projevovat jako vývojáři. Netvrdíme, že hned přijde TO oznámení, ale v podstatě jakékoliv pokračování rozběhlých sérií by hráčům udělalo radost. Vzhledem k předchozím spekulacím má ke vzniku nejblíže Left 4 Dead 3, tak do toho!

Další informace z probíhajícího veletrhu GDC 2015 můžete sledovat v našem speciálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama