GDC 15: Nvidia oznamuje nový Shield
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC 15: Nvidia oznamuje nový Shield

GDC 15: Nvidia oznamuje nový Shield

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

4. 3. 2015 10:06
Reklama

Včera pozdě v noci našeho času přispěchala se svým oznámením okolo GDC 2015 také firma Nvidia. Ústy svého šéfa Jen-Hsun Huanga oznámila zbrusu novou verzi svého zařízení s označením Shield. Mělo by se jednat o set-top box, poháněný čipem Tegra X1 a využívající uživatelského rozhraní Android OS v součinnosti s novou funkcí Google TV, která byla odhalena na letošní výstavě CES.

Co se čistě technické síly týče, Shield by měl umět přehrávat videa v kvalitě 4K (v enkódování h265, pokud chcete zacházet do detailů) a streamovat lokální obsah z počítačů poháněných Nvidií v 1080p při 60 snímcích za vteřinu. Samozřejmostí je podpora streamování her skrz platformu Grid.

Díky tomu, že nový Shield bude umět pracovat s výše zmíněnou Google TV, se s ním snadno připojíte na YouTube a Google Play, odkud si můžete přehrát filmy v nejvyšší možné kvalitě. Zajímavé každopádně je, že Shield bude k dostání v základu pouze s ovladačem ve tvaru klasického herního gamepadu. Dálkové ovládání k němu půjde dokoupit samostatně.

Dává to tušit jasné zaměření na klasické hry (aby taky ne, když Nvidia na hráčích vyrostla), což přímo během tiskové konference potvrdil Randy Pitchford se hrou Borderlands: The Pre-Sequel, běžící přímo na Androidu a Cevat Yerli z Cryteku s předváděčkou Cryenginu 3, respektive Crysis 3. Předvedla se i logická hříčka The Talos Principle a hrubou sílu technologie zase prokázala "androiďácká" verze hry Doom 3: BFG Edition.

Pro stávající uživatele technologie Shield je jistě potěšující zprávou to, že Nvidia chystá Grid+, vylepšenou verzi svého cloudového systému pro streamování her, jehož hlavní výhodou má být stream v 1080p a 60 FPS. Nově také bude možné využívat pravidelné měsíční předplatné a mít přístup ke všem hrám v nabídce namísto kupování jednotlivých titulů. Set-top box Shield by se měl na trhu objevit už letos v květnu za cenu v přepočtu kolem 5000 Kč.

Další informace z probíhajícího veletrhu GDC 2015 můžete sledovat v našem speciálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama