Sonic se do důchodu rozhodně nechystá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sonic se do důchodu rozhodně nechystá

Sonic se do důchodu rozhodně nechystá

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 3. 2015 12:10 1
Reklama

Šéf Sonic Teamu Takaši Iizuka rozhodně popřel že by Sega plánovala utlumit vývoj her s nejrychlejším modrým ježkem na světě.

Spekulace o možném konci klasického Sonica na konzolích vyvolala zpráva, že se Sega chystá omezit vývoj tradičních velkých her ve prospěch mobilních a online titulů. Na druhou stranu se ale nechce věřit, že by se Sega úplně hodlala vzdát svých ceněných sérií, mezi něž vedle Sonica rozhodně patří třeba i Virtua Fighter nebo Yakuza.

“Rozhodně nemám v plánu skončit s vývojem Sonica na velké konzole,” nechal se slyšet Iizuka v rozhovoru pro 4Gamer. I když mluvil o sobě, lze předpokládat, že jde o tak vysoce postaveného muže v managementu Segy, který by musel vědět, kdyby chtěl japonský gigant se Sonicem skoncovat.

Sonic Team naposledy pracoval na titulu Sonic Runners pro iOS a Android, který si v tuto chvíli může v rámci testování stáhnout jen omezená skupina hráčů v Japonsku a v Kanadě. Modrý ježek se prohání světem videoher od roku 1991, kdy vyšel Sonic the Hedgehog na Mega Drive. Celá série má na kontě neuvěřitelných 150 milionů prodaných her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama