GDC 15: Unreal Engine 4 zdarma pro všechny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC 15: Unreal Engine 4 zdarma pro všechny

GDC 15: Unreal Engine 4 zdarma pro všechny

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 3. 2015 18:03 2
Reklama

Herní enginy už nejsou výsadou pouze velkých společností, ale díky vhodně zvoleným obchodním modelům se k nim dostanou poměrně snadno i jednotlivci. Vedle CryEngine nebo Unity to platí také o Unreal Engine, jehož čtvrtá generace byla dostupná prostřednictvím měsíčních poplatků. Firma Epic Games je zavedla před rokem, aby je mohla k dnešnímu dni zrušit a uvolnit čtvrtou generaci svého enginu zcela zdarma.

Všichni, kdo měli dosud zaplacené předplatné, dostanou své peníze zpět a každý, kdo si kdy Unreal Engine 4 předplácel, obdrží 30 dolarů na útratu v Unreal Engine Marketplace. To je vstřícné gesto Epic Games, kteří však za uvolněním svých nástrojů vidí velkou příležitost. „Čím více bariér odstraníme… tím více potenciálu se může v našem byznyse projevit,“ řekl zakladatel firmy Tim Sweeney. Hned v zápětí nicméně potvrdil, že Epic Games jde samozřejmě o zisk, což je v souladu s tím, že jde stále o obchod, naprosto v pořádku.

Stále totiž platí, že vývojáři, kteří začnou tržit z projektu vybudovaném na UE4, musí odvádět Epicu pět procent ze svého hrubého příjmu, přesáhne-li částku 3000 dolarů za čtvrtletí, resp. 12 000 dolarů ročně. A že tento model funguje, potvrdil i Sweeney: „Počet uživatelů [UE4] se během roku velice rychle zdesetinásobil,“ řekl Sweeney a považuje tak nakládání se svým enginem za chytré obchodní rozhodnutí.

Další informace z probíhajícího veletrhu GDC 2015 můžete sledovat v našem speciálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama