Sega zeštíhluje svou americkou divizi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega zeštíhluje svou americkou divizi

Sega zeštíhluje svou americkou divizi

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

30. 1. 2015 12:36 2
Reklama

Možná si vzpomínáte, že firma Sega kdysi patřila mezi giganty herního průmyslu. Ono "kdysi" bylo v osmdesátých a na začátku devadesátých let minulého století. Od té doby je pouhým stínem toho, co kdysi znamenalo logo SEGA a libozvučný popěvek během nahrávací obrazovky.

Poté, co v podstatě spojila v průběhu uplynulého desetiletí síly nejdříve s Microsoftem a posléze se svým někdějším úhlavním nepřítelem Nintendem, přichází pro fanoušky zašlých zlatých dob další rána. Sega opouští své legendární kanceláře v San Franciscu, odkud vycházely ty nejkreativnější nápady na marketing značky v USA a stěhuje se do levnějšího podnájmu. Staré kanceláře v centru San Francisca už dříve obsadili šéfové firmy Zynga. 

Kromě toho, že slavnou dobu uvádění konzole Dreamcast a prvního dílu Shenmue si dnes můžeme připomínat už jen na fotografiích, tak to znamená ještě jednu věc. Souběžně s touto zprávou se totiž roznesly novinky o zeštíhlování počtu zaměstnanců - už na konci března by se mělo propustit nebo odejít na dohodu celkem 120 lidí.

Sega se chce nyní, podle svých oficiálních prohlášení, více soustředit na digitální kopie her a svou interaktivní divizi, která zahrnuje brandované hračky a "entertainment" licence všeho druhu. Někteří v tom dokonce vidí definitivní konec krabicových verzí her od Segy v USA, což by se mohlo velmi snadno přenést i do Evropy. 

Doufejme, že se tyto temné vize nenaplní a Sega vydá Shenmue III a dobrou hru se Sonicem a všichni se budeme mít dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama