Hra designera Civ 4 vydává trailer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hra designera Civ 4 vydává trailer

Hra designera Civ 4 vydává trailer

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 1. 2015 10:59 4
Reklama

Pokud trpíte nedostatkem RTS, vypadá to, že se vám blýská na lepší časy. Nejen, že tu čerstvě máme Grey Goo (Tomus na recenzi pečlivě pracuje) , ale nyní studio Sorena Johnsona, hlavního designera vynikající Civilzation IV, vydvydává první trailer své připravované obchodní real-time strategie, ve které se hráči stanou vývozci nerostných surovin z Marsu.

Johnson navrhl Offworld Trading Company docela netradičně s ohledem na vybraný žánr. Ve hře nebude docházet k tradičním soubojům armád, nicméně o žádnou oddychovku by se také jednat nemělo. Hráči musí sledovat dynamický trh a v závislosti na rostoucí či klesající nabídce a poptávce se soustředit na těžení výhodných surovin, nákup a prodej materiálů a zásob a uspět na trhu s dalšími korporacemi, které se současně snaží o to samé. A protože to ani na Marsu není nijak sluníčkové, dojde i na průmyslovou špionáž, sabotérské snahy vašich konkurentů a nelegální smlouvy s vývozci.

Offworld Trading Company bylo poprvé oznámené loni v květnu a od té doby si jej studio Mohawk Games spíše drželo pod pokličkou. Nicméně nyní si jsou tvůrci se stavem hry jistí natolik, že chtějí za dva týdny vydat hru do předběžného přístupu na Steamu za 36 euro. To rozhodně není málo, ale hra je více než primární prototyp.

Early Access verze bude obsahovat singleplayerovou kampaň, skirmish mód proti AI protivníkům a také kompetitivní onlinový multiplayer až pro osm hráčů zároveň na náhodně generovaných mapách. Do budoucnosti by vývojáři chtěli přidat například žebříčky a turnaje.

Neválečná RTS rozhodně zní zajímavě (ačkoliv OTC rozhodně není první svého druhu) a Johnsonova profesionální minulost nám dává naději, že by se Offworld Trading Company mohl stát příjemným překvapením roku. Mrkněte na screenshoty ze hry a povězte, co si o titulu myslíte vy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama