EA slaví úspěch a chválí Dragon Age
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA slaví úspěch a chválí Dragon Age

EA slaví úspěch a chválí Dragon Age

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 1. 2015 12:28 5
Reklama

Ačkoliv je u velkých firem zvykem, nastavovat svůj finanční rok od března do března, s koncem kalendářního roku vzniká prostor jednak pro ukončení třetího čtvrtletí, ale také pro porovnání finančních výsledků s minulým rokem. Viděno očima Electronic Arts šlo o porovnávání hodně příjemné, neboť firma zaznamenala znatelný nárůst tržeb a jejím sériím se velmi dařilo.

Řečí čísel to znamená příjem ve výši 1,13 miliardy dolarů v porovnání s 808 miliony dolarů v minulém roce. Od 1. dubna do 31. prosince pak EA utržilo 3,3 miliardy dolarů, což je 39procentní nárůst oproti stejnému období v roce 2013. Firmě se rovněž podařilo v těchto devíti měsících smazat ztrátu a v příjmech poskočit do plusu s celkovou hodnotou 142 milionů dolarů.

Co se týče her, nejzářivější hvězdou byl dle slov zástupců firmy Dragon Age: Inquisition. Finanční výsledky prodejů, čítajících v tuto chvíli 3 miliony prodaných kusů celosvětově a na všech platformách, sice nejsou k dispozici, ale EA mluví o nejlepším launchi v historii BioWare.

Šéf EA Andrew Wilson nicméně mluvil také o věcech budoucích a odhalil detaily ohledně dat vydání i návratu do rotace v rámci vývojových cyklů. Fanoušky Need for Speed tak zřejmě potěší, že se hra s novým dílem opět dočká pokračování i v roce 2016, a to samé platí také pro připravovaný Star Wars: Battlefront. Na druhou stranu, zpoždění postihne PGA Tour, který měl vyjít už na jaře, ale nově se s ním počítá až na konec června.

Kromě samotných her pak EA logicky vydělává i na doprovodných službách jako jsou EA Sports Ultimate Team, Battlefield Premium a EA Access, které v kombinaci pomohly k 34procentnímu nárůstu digitálních příjmů na celkovou částku 693 milionů dolarů. Poslední zveřejněná čísla pak rozhodně nepotěší zastánce PC hraní, které je alespoň u EA na ústupu. Příjmy z počítačových verzí her se zastavily na 218 milionech dolarů, zatímco z konzolových (stará i nová generace) na 733 milionech dolarů...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama