Korupce a moc policejního šéfa
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Korupce a moc policejního šéfa

Korupce a moc policejního šéfa

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 1. 2015 13:48 2
Reklama

Když máte půl roku do důchodu, je čas se začít zabývat tím, jak spokojeně zlatá léta prožít. Jack Boyd, šéf freeburgské policie, dosud hrál podle pravidel, ale se zbývajícími 180 dny se rozhodl splnit si svůj sen, získat půl melounu dolarů a pokud kvůli tomu má porušit pár pravidel, vem to čert.

Ve hře, která míchá principy adventury se strategickým rozhodováním, se pokusíme v Jackově kůži dostatek peněz nashromáždit a bude jen na nás, jak daleko se rozhodneme zajít. Úplatky, výhružky, výpalné, praní špinavých peněz, daňové úniky, prodej drog či smlouvy s místní mafií, rozhodně budeme mít z čeho vybírat.

Alespoň tak to nastiňují vývojáři z nezávislého studia Weappy. Pro svoji hru This Is the Police založili Kickstarterovou kampaň, která nasadila svůj cíl na střídmých 25 000 dolarů. Ve hře se budeme muset starat nejen o své konto, ale také o chod policie ve Freeburgu, aby na naše vedlejší aktivity nepadlo příliš velké podezření. Policejní jednotka není složená z absolutních profesionálů, a tak je na nás dohled nad probíhajícími vyšetřováními, rozpočtem oddělení a třeba i se zabývat osobními problémy vaší jednotky. Do toho se hodí udržovat dobré vztahy se (zkorumpovaným) starostou, tiskem, korporacemi, náboženskými organizacemi i odbory. Jenže každá ze stran má nějaké své úmysly a ty se nemusí shodovat s vašimi plány.

Hlavního (anti-)hrdinu namluví Jon St. John, tedy hlas Duke Nukema, a trailer má díky němu slušnou atmosféru. Osobně mi princip hry trochu připomíná seriál House of Cards. Udržování si svého vlivu nad ostatními, snada využít ostatní pro svůj prospěch a hlavně ze všeho vyváznout ve zdraví. Konec hry není pevně dán a můžete v horším případě tak skončit nejen na mizině a bez práce, ale třeba i ve vězení nebo kulkou v břiše.

Hra by měla vyjít už v prosinci, nicméně pokud se ji povede vybrat víc než plánuje, je pochopitelné, že nejspíš dojde k odložení. Mrkněte na Kickstarterovou kampaň a rozhodněte se, zda vám to za těch pár drobných (10 a 12 dolarů) na Jackův důchodový účet stojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama