Film bude věrný hře The Last of Us
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Film bude věrný hře The Last of Us

Film bude věrný hře The Last of Us

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 1. 2015 08:19 12
Reklama

Neil Druckmann z Naughty Dog, který se zapsal do podvědomí hráčů především coby autor skvělé postapokalyptické survival akce The Last of Us, prozradil magazínu Game Informer, že chystaný film nebude stoprocentně sledovat zápletku videohry z roku 2013.

Hollywoodská adaptace, na níž pracuje spolu se Sony, však údajně zachycuje celkovou náladu virtuálního světa. “(Film) bude poměrně dost věrný hře. Budou v něm nějaké větší změny, podstata vyprávění ale bude celkem autentická,” odpověděl Druckmann na otázku Game Informeru, jak moc se bude snímek interaktivnímu hitu podobat.

Práce na scénáři jdou prý velmi dobře a jeho autor už dokončil druhou verzi. S několika herci si dokonce vyzkoušeli jeho čtení, nicméně nepotvrdil, jestli jednou z nich byla i britská herečka Maisie Williams, která se proslavila coby Arya Stark v seriálu Hra o trůny. Právě ona je nicméně podle dosavadních spekulací žhavou favoritkou na roli Ellie.

Kdo bude hrát Joela, zatím není jasné. Stejně jako nevíme nic víc ani o obsazení dalších rolí. Zřejmé není ani to, kdo by se měl ujmout režie této náročné adaptace. Produkovat film má ovšem hollywoodský veterán Sam Raimi podepsaný třeba pod původní trilogií Spider-Man s Tobey Maguirem v hlavní roli.

Vedle psaní scénáře The Last of Us se Druckmann v těchto dnech věnuje i další chystané akci od Naughty Dog, a sice Uncharted 4: A Thief's End. Prý toho ve snaze pracovat na obou projektech současně proto v poslední době moc nenaspí. “Když jsem v kanceláři, věnuji se celou dobu Uncharted 4. A když bych měl spát, tak pro změnu filmu Unacharted,” poznamenal Druckmann. Načež ho redaktor Game Informeru upozornil, že měl zřejmě na mysli The Last of Us.

“Jasně, sorry, myslel jsem The Last of Us,” opravil se Druckmann. Řeč se ale už stočila směrem k druhé adaptaci. Film podle Uncharted je totiž rovněž v přípravě, ale na něm se Druckmann coby autor podle svých slov nepodílí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama