První pohled na Meierovy Starships
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První pohled na Meierovy Starships

První pohled na Meierovy Starships

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 1. 2015 16:02 1
Reklama

Vesmírná strategie od Sida Meiera dostala jasnější obrysy při prezentaci na veletrhu PAX South. Samotný Meier odpovídal na dotazy publika a představil, jak hluboké budou možnosti vlastní úpravy lodí a jak budou vypadat souboje ve vesmíru. Fanoušci strategií, máte se na co těšit.

Už samotný název hry napovídá, že tentokrát půjde především o vaší vesmírnou flotilu. Nové vynálezy, majestátní stavby, politiky, to vše přináší přímý bonus pro vaše lodě a hra tak nabírá až prvky RPG, především v oblasti postupného vylepšování lodí.

To začíná prakticky na samotném začátku hry, kdy se zvolíme svoji postavu a jednu ze tří filozofických cest - Supremacy, Purity a Harmony - které slaví návrat z Beyond Earth. Ty nejen určí základní vzhled vašich lodí, ale samozřejmě také budou mít vliv na počáteční statistiky. Zprvu bude naše flotila obsahovat jen dvě základní lodě, ale na nás bude rozhodnutí, čím a pro jaké účely je vybavíme.

První pohled na Meierovy Starships
i Zdroj: Hrej.cz

Meier v prezentaci představil, kterak lze různou konfigurací štítů, trupu, motorů, zbraňové výbavy či senzorů sestavit těžké tankové jednotky, mohutné křižníky, vesmírné letadlové lodě, rychlé průzkumné nebo třeba neviditelné snipery.

Dosáhnout na nová vylepšení vám velice usnadní plnění některé z mnoha misí, které můžete přijmout u kterékoliv planety v rozlehlé herní galaxii. Mise vás přesunou na šestiúhelníkové bitevní pole, kde se zúčastníte tahových bojů. Pole se neustále mění; prolétávají jím asteroidy, které vám někdy mohou mezi tahy uzavřít naplánovanou cestičku, warpové brány vás mohou v okamžiku přesunout na druhou stranu plánu a na podobu bojiště mají vliv i specifika blízkých planet.

V tahových soubojích všechny jednotky spotřebovávají energii za pohyb po mapě i za provedené akce - tedy například vypuštění malých stíhaček, zapnutí neviditelnosti nebo vystřelení nukleárních torpéd.

Za úspěšně splněné mise pak shrábnete odměny, například technologii zdarma, založení nové obchodní cesty připadně některý z potřebných zdrojů jako kovy či potraviny pro vaše vesmírné cestovatele. Rozhodně si tak ale u zadavatele úkolu polepšíte a s dostatkem vlivu si pak budete moci cizí civilizace připojit k vlastní galaktické federaci.

K ohlášení titulu došlo před týdnem. Hra by měla navazovat na podzimni Civilization: Beyond Earth a dosud neznámým způsobem oba tituly obsahově propojit. Sid Meier's Starships by měly vyjít někdy v blízkých měsících na PC, Mac a iPady. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama