V Praze probíhá výstava her, co bolí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Praze probíhá výstava her, co bolí

V Praze probíhá výstava her, co bolí

Marek Švrkala

Marek Švrkala

25. 1. 2015 14:43 3
Reklama

Pokud se zajímáte o netradiční herní projekty, určitě byste měli navštívit Národní technické muzeum, kde se momentálně koná výstava No pain no game, která bortí hranice mezi hrou a realitou a různými způsoby zve k interakci.

Vyzkoušet tak můžete třeba Painstation - speciální verzi Pongu, v níž za chyby zaplatíte fyzickou bolestí. Když se vám nepodaří odrazit kuličku, čeká vás jeden z přísných trestů - rozžhavení podložky pod rukou, malý elektrošok nebo plácnutí gumovou hadičkou. Tresty bolí, nejsou ale životu nebezpečné, a tak jsou velkým oživením povzbuzujícím soupeření s protihráčem. Podobně zaujmou i další instalace, byť jinak než bolestí.

Umělecké duo Volker Morawe a Tilman Reiff z Kolína nad Rýnem do Prahy ve spolupráci s Goethe Institutem přivezlo celkem deset exponátů. Vedle Painstation například také hada, kterého ovládáte nohama, boxovací pytel, jenž v případě správných úderů zahraje skladbu z filmu Rocky, nebo koule, které se pohybují při zpěvu.

Některé exponáty si můžete prohlédnout v reportáži České televize, určitě ale stojí za to se přímo vypravit do Národní technického muzea, které sídlí v Praze na Letné. Výstava končí 8. února, pak se v rámci projektu Spieltrieb/Hráčský instinkt přesune do dalších evropských měst, například Budapešti či Bratislavy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama