Bude tohle letošní malý hit od Ubisoftu?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bude tohle letošní malý hit od Ubisoftu?

Bude tohle letošní malý hit od Ubisoftu?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 1. 2015 10:26 1
Reklama

Je tohle příští malá velká věc od Ubisoftu, o které se bude mluvit podobně jako o Valiant Hearts? Zčistajasna se objevila zpráva, že už 4. února vyjde na PC nový nadějně vyhlížející titul Grow Home.

Má jí o experimentální plošinovku zaměřenou na šplhání a vzhledem k tomu, že nevypadá vůbec špatně, je hodně neobvyklé, že se o ní dozvídáme pouhé necelé dva týdny před vydáním. Za vývojem stojí studio Ubisoft Reflections dříve známé jako Reflections Interactive. Tito veteráni na trhu působí už od roku 1984 a mají na kontě skvělé (především automobilové) série jako Destruction Derby nebo Driver. Podíleli se ale třeba i na jízdní části Watch Dogs.

Na první pohled je tak jasné, že Grow Home je něco úplně jiného, než bychom od autorů tohoto ražení čekali. Možná i proto na hře pracuje jen osmičlenný tým. Hráč se chopí procedurálně animovaného robota jménem BUD (Botanical Utility Droid), který má za úkol pročesávat galaxii ve snaze najít nové rostliny, které by byly schopné okysličovat jeho domovský svět. Naším úkolem bude popasovat se s neustále se měnícím prostředím neobvyklého cizího světa a pečovat o ultimátní rostlinku jménem Star Plant, která svým gigantismem tak trochu připomíná kouzelnou fazoli z pohádky bratří Grimmů.

Hra kombinuje průzkum s překonáváním překážek, její úrovně však mají být orientované především vertikálně namísto horizontálně, jak je zvykem v drtivé většině titulů. Ve hře nebudou chybět ani nejrůznější power-upy ukryté v jeskyních a na odlehlých vznášejících se ostrůvcích. Asi ne úplně náhodou Grow Home částečně tématicky, vizuálně i výběrem hlavního hrdiny připomíná animák WALL-E od Pixaru. Ačkoli je oznámena zatím jen na PC, Ubisoft doporučuje hrát ji na gamepadu. Jedině tak hráč může nezávisle na sobě ovládat obě ruce robota s pomocí dvojice triggerů.

Grow Home už má v tuto chvíli dokonce i profil na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama