Namco zakazuje fanouškovský patch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Namco zakazuje fanouškovský patch

Namco zakazuje fanouškovský patch

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 12. 2014 17:39 7
Reklama
AKTUALIZACE:

Přesně podle očekávání bylo stažení Duranteho DSfixu omylem zahrnuto do plošné akce, ve které se Bandai Namco a jejich právnící snažili z internetu odstranit onu debugovou verzi hry. Najatí právnici dnes komunikovali s Dropboxem, aby Duranteho účet nebyl blokovaný a modder může nadále svůj patch sdílet přes internet bez úhony.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Pokud jste hráli Dark Souls na PC, nejspíše víte o DSfix, malém modu, jenž umožňuje zvýšit rozlišení hry, frame rate a zapnout grafické efekty, na které jsou PC hráči zvyklí. Vývojáři hry, firmě Bandai Namco, se zřejmě mod příliš nelíbí a jeho tvůrci zakázali sdílení patche na Dropboxu z důvodu porušení práv.

Modař Durante, jenž vydal opravné patche i pro PC porty jako Deadly Premonition nebo Final Fantasy XIII, se dopisem od Namca pochlubil na fórech NeoGAF. K dopisu dodal, že se jedná o kravinu, protože jeho DSfix obsahuje pouze jeho vlastní kód, takže o žádné porušení práv, jak tvrdí Bandai Namco, se nejedná.

Je možné, že se v Bandai Namco prostě spletli a místo modu chtěli zamezit šíření debugové verze Dark Souls, která se minulý týden na internetu objevila. Durante mezitím DSfix uploadoval na alternativní server a čeká, zda bude firma pokračovat v soudním jednání nebo nechá celou kauzu vyšumět. Namco Bandai se podle PC Gameru k záležitosti nevyjádřilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama