Mobilní FF se vrátí ke kořenům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mobilní FF se vrátí ke kořenům

Mobilní FF se vrátí ke kořenům

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

18. 12. 2014 19:30 2
Reklama

Pokud vám přijde, že v poslední době slyšíte o sérii Final Fantasy opravdu často, máte rozhodně pravdu. Kromě handheldového FF: Explorers, velkého FF XV, remasteru FF Type-0 HD a FF X/X-2 na PS4 se objevily první informace o novém titulu - Final Fantasy Mevius, který se objeví na telefonech s Androidem a iOS.

Final Fantasy Mevius (lze také přepsat jako Moebius, což vypadá pravděpodobněji) bude sledovat klasický příběh bojovníků světla. Hráči se probudí v neznámém světě bez vzpomínek a pouze tajuplný hlas vám prozradí, že se nacházíte v zemi Paramatia, melancholického místa bez naděje.

Ve hře by se mělo automaticky pohybovat po mapě světa, souboje by měly využívat schopností a povolání postav tak, jako v klasických dílech. A ačkoliv by hra měla vyjít pouze pro chytré telefony, dle Square Enix by nemělo jít o žádný ošizený zážitek z hraní a Mevius by mělo být výpravné RPG, které na smartphonech zatím nebylo.

Na hře pracuje mnoho vlivných lidí, kteří mají se sérií zkušenosti - producent Jošinori Kitase byl režisérem a scénaristou FF VI, VII, VIII, scénarista Kazušige Nodžima se podílel na příběhu FF VII, VIII, X, X-2, Advent Children, XV a Kingdom Hearts a o design postav se postaral Tošijuki Itahana, který má na kontě postavy z FF IX, XIII-2, LRFFXIII a Crystal Chronicles.

Hra vyjde na jaře 2015 v Japonsku a jelikož byla hra trademarkovaná i v Evropě a Americe, můžeme její vydání očekávat i u nás na západě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama