Microsoft chystá streamovací službu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft chystá streamovací službu

Microsoft chystá streamovací službu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

18. 12. 2014 07:08
Reklama

Microsoft zřejmě v budoucnu hodlá zavést vlastní službu pro streamování obsahu a pro hraní v takzvaném cloudovém prostředí. Projekt se pracovně nazývá Arcadia. 

Nemá jít však pouze o herní službu. Do budoucna by mohla Arcadia sloužit například i jako platforma pro využívání typického softwaru Microsoftu. Daly by se přes ni řešit instalace či přístupy do balíku Office, nebo rovnou do operačního systému Windows. Arcadii mimochodem nevyvíjí herní divize Microsoftu (Xbox), ale lidé personálně spadající právě pod vývoj Windows. 

Těžiště využitelnosti Arcadie ale přeci jen spadá do herní oblasti. Microsoft by s vlastní technologií mohl napodobit postup konkurenčního Sony, které díky streamování dokáže nabídnout zpětnou kompatibilitu pro Playstation 4. Stejně tak by Microsoft bez použití složité emulace mohl na novém Xboxu One nabízet hry z mnohem staršího Xboxu 360 či dokonce z původního Xboxu. 

Další možné uplatnění Arcadie, jež je považována za nadstavbu již dříve odhalené streamovací technologie Rio, spočívá v časově omezeném přístupu do her, v poskytovaní různých dalších forem demoverzí a v neposlední řadě také v cloudové "migraci" her mezi PC a Xboxem. Díky Arcadii by se některé exkluzivní hry z jedné platformy mohly, například s časovým odstupem, poměrně snadno objevovat i na druhé. 

Problém je pouze v tom, že projekt Arcadia je stále zahalen mlhou dohadů a spekulací od více či méně zasvěcených informátorů. Na přesné a hlavně oficiální informace si budeme muset počkat až od samotného Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama