Sony věří v životnost PlayStation 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony věří v životnost PlayStation 4

Sony věří v životnost PlayStation 4

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

25. 11. 2014 07:43 4
Reklama

PlayStation 2 vydržel na trhu téměř 14 let, PlayStation 3 letos oslavil osmé narozeniny a Sony si věří ohledně výdrže své čtvrté konzole na světovém trhu. Prezident SCE Andrew House se podělil o svůj odhad s investory na nedávné konferenci v Tokiu:

„Myslím, že je velice obtížné odhadovat životnost platformy podle prvního roku a soudit, zda bude menší, větší nebo stejná jako u předešlých konzolí. Mohu však říci, že všechny rané ukazatele jsou velice dobré. Určit jste viděli, že prodeje PlayStation 4 v prvním roce výrazně převyšují prodeje PlayStationu 2."

„Přesto však, chceme-li udržet konzervativní a přiměřený pohled na obchodní perspektivy, je nutné mít na paměti, že nyní mají zákazníci větší výběr zařízení, na kterých mohou hrát hry, v porovnání s dobou PlayStationu 2. Myslíme, že to bude mít jistý vliv na celkovou životnost PS4."

Nebudu říkat konkrétní čísla, ale podle toho, co nyní vidíme, máme velkou naději, že PlayStation 4 překročí celkovou životnost PlayStationu 3. Otázkou však zůstává, zda se přiblíží či překročí životnost PlayStationu 2."

Podle nejnovějších čísel se PS4 celosvětově za rok od uvedení na trh prodalo přes 13,5 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama