PC „konzole" Alienware v prodeji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC „konzole" Alienware v prodeji

PC „konzole" Alienware v prodeji

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

24. 11. 2014 14:54 20
Reklama

Dell nečeká na odsunuté vydání SteamOS a Steam ovladače a své kompaktní herní PC začal dneškem prodávat pod názvem Alienware Alpha. "Konzolové" PC nabízí ve čtyřech cenových variantách, vždy však s bezdrátovým ovladačem Xbox 360, Windows 8.1, Steamem a vlastním Alpha UI.

Nejlevnější Alpha stojí $550 a obsahuje Intel Core i3-4130T dual-core CPU 2.9 GHz, 2GB Nvidia GeForce TX 860M, 4GB DDR3 RAM a harddisk s kapacitou 500 GB. Další varianty stojí postupně $700, $800 a $900, přičemž ta nejdražší přichází s Intel Core i7-4765T quad-core CPU, stejnou grafickou kartou, 8GB Dual Channel DDR3 RAM a 2TB místa na disku. Všechny modely pak nabízejí 4 USB (2.0 a 3.0), Ethernet, HDMI in a out porty. Kompletní přehled komponentů naleznete na oficiálních stránkách.

Dell se chvástá, že jejich přístroj nabízí ten opravdový next-gen zážitek, k čemuž by měla napomoci i snadná možnost upgradování vnitřností Alphy... Tedy až na grafickou kartu, která v současnosti už mezi špičky nepatří. PC Gamer říká, že Alienware údajě kartu přetaktoval tak, aby unesla hraní v 1080p, nicméně stále operuje s 2GB paměti oproti 4GB 860M s čipem Maxwell, která pohání nejdražší herní laptopy.

Ačkoliv se Alienware k Steam Machine už nehlásí, první takový přístroj je tedy venku a můžeme sledovat, zda se koncept u zákazníků uchytí. Nemožnost upgradovat grafickou kartu by se mohla Dellu vymstít, nicméně i tak není důvod k pochybám, že by herní sestava současné hry na pěkné grafické úrovni nerozchodila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama