Nový Kickstarter z vás vysaje krev
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Kickstarter z vás vysaje krev

Nový Kickstarter z vás vysaje krev

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

24. 11. 2014 10:50 4
Reklama

Zatímco někomu může prožitek z obyčejného hraní stačit, najdou se tací, kteří by chtěli víc. Mnohem víc. Není náhodou, že vznikají periferie pro virtuální realitu, běhací podložky, čas od času se objeví i prototypy speciálních vest, simulujících zásahy kulek a dnes tu je mašina, která z vás bude po dobu hraní vysávat krev.

S myšlenkou přišlo duo Taran Chadha a Jamie Umpherson z Toronta, kteří už mají na svém kontě několik podobně bláznivých projektů. Šlo převážně o interaktivní hry nevalné pověsti - Prankhouse, nebo Shoot the Banker - ve kterých jste doslova ubližovali skupině lidí, resp. stříleli paintballovou pistolí po otravném bankéři. Jejich nový projekt Blood Sport však chce upozornit na potřebu darování krve, nicméně velmi neortodoxním způsobem.

K jakémukoliv ovladači s podporou vibrací jsou autoři Blood Sport schopní připojit jednoduchý tištěný spoj, který přenáší impulsy vibračních motorků do zařízení pro sběr krve. Pokaždé, kdy dostanete ve hře zásah, aktivuje se pumpa a přijdete o trochu krve s tím, že vítězí ten, komu začne být mdlo později.

Autoři se na druhou stranu dušují, že použití je zdravotně zcela nezávadné a jejich zařízení rovněž monitoruje objem přenesené krve tak, aby nemohlo dojít ke kolapsu hráče. Za požadovaných 250 000 kanadských dolarů navíc nerozběhnou velkovýrobu krevního vysavače, ale uspořádají turné po velkých kanadských městech, kde budou šířit dárcovskou osvětu a okoření ji speciálním turnajem.

Pokud se podaří finance získat, podle dostupných informací padnou do posledního centu na propagaci zmiňovaného turné a hlavně dokončení výroby druhého zařízení, aby bylo možné hrát proti sobě, což je i hlavní myšlenka celého projektu. Otázkou však zůstává, zda veřejnost Blood Sport podpoří, podobné projekty se totiž s úspěchem často nesetkávají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama