GTA V trhá rekordy všech rekordů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V trhá rekordy všech rekordů

GTA V trhá rekordy všech rekordů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 11. 2014 16:45 9
Reklama

V poslední době jsme svědky toho, kdy vydavatelé zjišťují, jak na jedné hře nejlépe vydělat. Řeč je o přechodu z pomalu doznívající generace konzolí na novou a trend, kdy vydavatelé vydávají remasterované edice svých starších her pro nové konzole s vidinou opětovaného zisku z již jednou viděného obsahu.

To byl případ i pátého dílu série Grand Theft Auto, u kterého však jistě mnohým hráčům takové ždímání peněz nevadí. Nebudeme se nyní však pouštět do debaty, zda Rockstaři ždímají právem, či nikoli – momentálně se spíše podíváme na holá fakta, jež rozhodně hovoří ve prospěch a především v rentabilitu takového postupu.

Realita je totiž taková, že GTA V je v součtu verzí pro všechny platformy jednou z nejlépe prodávaných her vůbec (vzpomeňme také na starší zprávu pojednávající rovnou o sedmi zlomených rekordech). Ve Velké Británii se dokonce jedná o rekordmana absolutního – v ostrovním království je GTA V již nyní nejúspěšnější hrou všech dob (GTA sesadilo Call of Duty: Black Ops) a lze jen a jen očekávat, že prodejní čísla na tamním trhu ještě jen a jen porostou. Mnoho lidí přeci jen nové konzole stále ještě nemá a GTA V je pro řadu hráčů a tím i budoucích majitelů Xbox One či PS4 nutnou koupí. Nemluvě o tom, že v lednu se ještě své kopie hry také dočkají PC hráči, byť tam skok nemusí být tak markantní – přeci jen, PC trh stále bojuje a bude bojovat s pirátstvím, byť v Anglii nemusí být situace tak černá, jako je tomu v zemích ležících více na východ.

Inu, úspěch jaksepatří. Jak jste na tom s next-gen GTA V vy? Užuž hrajete a užíváte si premiéry pohledu z první osoby, nebo čekáte na svoji PC verzi?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama