Vychází mobilní verze Enemy Within
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vychází mobilní verze Enemy Within

Vychází mobilní verze Enemy Within

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

12. 11. 2014 12:49
Reklama

Ve čtvrtek se hráči vyznávající mobilní platformy dočkají dalšího povedeného kousku. Svoji cestu z počítačů si na operační systémy iOS a Android našel XCOM: Enemy Within, který tak následuje osud původního XCOM: Enemy Unknown. Hra bude stát v přepočtu 260 Kč a stahovat ji budete moci od čtvrtka.

Oproti portu prvního dílu znovuzrozené série si Enemy Within s sebou bere na mobilní zařízení také multiplayer, který bude zprostředkován skrze Google Play, resp. Apple Game Center a posune tak hranici zábavy o značný kousek výš. Ne nadarmo se říká, že multiplayer udělá i ze špatné hry dobrou, což nakonec XCOM ani nepotřebuje. Příběhová část je natolik trvanlivá a podle dosavadních ohlasů skvěle hratelná i na menších dotykových displejích, že je multiplayer jen dalším milým bonusem.

Za přípravou mobilního portu stojí studio Virtuos, které optimalizovalo hru pro zařízení Amazon Fire (jen zde nebude dostupný zmiňovaný multiplayer), vybrané telefony a tablety na Androidu, iPhone 5 a vyšší plus Apple tablety iPad 3 a iPad mini 2. Zástupci ze společnosti 2K, která hru distribuuje, vyjádřili spokojenost s tím, co se jim ve spolupráci s vývojáři podařilo dosáhnout, a byť není přensení zážitku z "velké" verze na mobilní platformy samozřejmostí, jde o směr, kterým se v 2K chtějí vydat. "S launchem XCOM: Enemy Within [na mobilních platformách], plní společnost 2K závazky vůči svým fanouškům, kterým chce dodávat kvalitní, hardcore hry na jakékoliv platformě," řekl Christoph Hartmann, prezident 2K.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama