Nové San Andreas je portem z mobilů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové San Andreas je portem z mobilů

Nové San Andreas je portem z mobilů

Ondřej Švára

Ondřej Švára

30. 10. 2014 12:34 4
Reklama

Deset let po původním konzolovém vydání se fanoušci značky GTA dočkali na Xboxu 360 remasterované edice dílu San Andreas. Rockstar jim sliboval především kvalitnější grafické zpracování a to po všech stránkách. Omlazená verze měla přinést ostřejší textury, větší dohled a maximálně plynulý výkon hry pro rozlišení 720p. 

Nová xboxová verze skutečně tu starou v některých ohledech předčí. Na druhou stranu si hráči stěžují, že technická úroveň hry by mohla být i lepší, respektive neodpovídá jejich očekáváním. Novináři teď pro ně našli odpověď. Remasterovaná verze narazila na jisté technologické limity, neboť jde o odbitý port z aktuálních mobilních verzí pro platformy iOS a Android. 

Technický základ xboxové herní edice byl podle nového odhalení převzat z jádra pro tablet Nvidia Shield s Androidem. Testeři proto smutně konstatovali, že kromě implementace achievementů nemá omlazená xboxové verze moc co nabídnout a chybí v ní kus vývojářské lásky a pečlivosti.

Vývojáři se prý neobtěžovali například s podporou antialiasingu (který stejně tak chybí i v mobilní verzi), přestože původní PC port vyhlazování umožňoval. Nepovedla se prý ani optimalizace. Snímkování má být sice standardně zamknuto na hodnotu 30 FPS, ale není výjimkou, když rychlost hry klesne hluboko pod tuto hranici. 

Remasterovaná edice zkrátka jeví charakteristické znaky produktu, ke kterému nutno přistupovat s obezřetností. Omlouvat by ho snad mohla jen nízká cena. Nové xboxové San Andreas zákazníci pořídí za zhruba čtyři dolary.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama