Nintendo zveřejňuje prodeje konzolí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo zveřejňuje prodeje konzolí

Nintendo zveřejňuje prodeje konzolí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

29. 10. 2014 12:13 3
Reklama

Nintendo zveřejňuje svoji finanční zprávu a my se tak můžeme společně podívat na to, jak se tomuto japonskému gigantu ve videoherním průmyslu v poslední době (ne)dařilo. A co je nejdůležitější, vedle finančních výsledků se dozvídáme i oficiální prodejní čísla hardwaru.

Wii U dokázalo za dva roky existence na trhu oslovit 7,29 milionů zákazníků.

Trnem v oku investorů je jednoznačně potácející se Wii U a aktuální cifry takovému tvrzení jen dávají za pravdu. Wii U dokázalo za dva roky existence na trhu oslovit 7,29 milionů zákazníků. Pro srovnání, aktuální a vcelku komplexním způsobem vytvářený odhad serveru Ars Technica říká, že Microsoft za rok existence dokázal prodat na 7,5 milionů konzolí Xbox One a PlayStation 4 se údajně hřeje v obývacích pokojích u více jak 10,5 milionů hráčů.

K tomu nelze než dodat, že je to zkrátka slabé. Nic na tom nemění ani fakt, že prodeje konzole v poslední době poskočily, a to především díky úspěšnému závodnímu titulu Mario Kart 8. Na druhé straně je zde 3DS s prodanými více než 45 miliony kusy hardwaru s tím, že prodeje 3DS začínají pozvolna upadat. A opět pro srovnání – ve stejném období (necelé čtyři roky po zahájení prodeje) se dokázalo původního DS prodat na 77 milionů kusů. Tak jako tak, s tím se v přímém srovnání může jít hardwarově podstatně mocnější Vita se zhruba deseti miliony prodanými kusy tak řečeno zahrabat.

Co se softwaru týče, tak na Wii U se prodalo přes 41 milionů kusů SW a na 3DS více než 186 milionů (přehlednou infografiku nabízí Polygon). Uvidíme, jak to s Nintendem a Wii U nakonec bude – společnost v černých číslech stále ještě je, ale minimálně další drobné nakopnutí prodejů Wii U by na škodu jistě nebylo. Horší to však je s podporou vydavatelů třetích stran – po EA a Bethesdě se naposled s negativními zprávami ozval Ubisoft. Ten navíc neplánuje na Watch Dogs pro Wii U vydat žádné z plánovaných DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama