Tvůrci Zaklínače nesnáší DRM a DLC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci Zaklínače nesnáší DRM a DLC

Tvůrci Zaklínače nesnáší DRM a DLC

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

1. 10. 2014 14:31 19
Reklama

Do vydání polského RPG zbývá několik měsíců, ale CD Projekt Red už nyní má jasnou představu o tom, jak přistoupí ke problematice DRM a DLC, tedy dvěma zkratkám, které hráči málokdy slyší rádi. Z rozhovoru pro IGN vyplývá, že sami vývojáři k nim přistupují z pohledu samotných hráčů.

„Vždy když se zamyslíme nad nějakým rozhodnutím, naše pravidlo zní chovat se ke hráčům tak, jak bychom chtěli aby se k nám chovali ostatní vývojáři," řekl Michal Platkow-Gilewski, šéf marketingu a PR ve studiu. „Nevěříme DRM protože ho nesnášíme. Navíc ani vůbec nechrání. Hry bývají cracknuté během minut, hodin nebo dnů, ale vždy jsou nakonec cracknuté. Jestli chcete pirátit, vždy si naleznete cestu. Ale jestli jste zapálený hráč a koupíte si hru, proč bychom před vás měli klást překážky?"

CD Projekt ostatně založil i internetový obchod GOG, který nabízí všechny své hry bez DRM.

Podobně sympatický přístup mají polští vývojáři i k DLC: „DLC je maličký dodatek obsahu, zhruba jedna tisícina celé hry. Proč bychom si za to měli nechat platit? Pokud je to malé, dejme to hráčům zdarma. Vím, že to není vždy možné nebo snadné, ale tohle chceme dát hráčům - takový dárek z lásky, který bychom sami chtěli jako hráči dostat od jiných vývojářů."

Znamená to, že můžeme čekat od třetího Zaklínače obsahové dodatky zdarma? Na to bychom prý vsázet neměli. Namísto rozkouskování obsahu se vývojáři rozhodli všechen rovnou do hry nacpat a tak se máme údajně těšit na více než 100 hodin ve hře, z čehož zhruba polovinu zabere samotná hlavní dějová linie.

Zaklínač 3: Divoký hon vyjde 24. února na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama