Deskovka Galaxy Trucker na iPadu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Deskovka Galaxy Trucker na iPadu

Deskovka Galaxy Trucker na iPadu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

30. 9. 2014 12:11
Reklama

Českých návrhář deskových her, který si dokázal ve světě udělat jméno, Vláďa Chvátil, vydává jednu ze svých nejlepších her na iPadu. V Galaxy Trucker se hráči snaží stát tím nejlepším vesmírným kamioňákem a musí si nejen postavit svůj dopravní prostředek, ale také s ním přežít nebezpečnou cestu mezi asteroidy a lupiči a na konci hry prodat co nejvíce dovezeného zboží.

Hra se skládá ze dvou částí - v té první soupeříte s ostatními hráči o součástky, ze kterých si postavíte vlastní vesmírný kamion. Je třeba mít dostatek místa na uskladnění nákladu, ale samozřejmě se budou hodit i trysky, útočné lasery, štíty, baterie a kabiny pro posádku.

Poté se se svým výtvorem vydáte za cílem, který se skrývá za několika událostmi. Ty mohou obsahovat průlet asteroidy, které ničí odhalené části vaší lodičky, přepadení vesmírnými piráty nebo také zastávky na planetách, kde můžete nabrat dodatečné zboží. Do cíle tak sice nemusíte dojet co nejdříve, ale především s co nejvíce zboží, které pak střelíte za co nejvíce peněz.

Desková hra vyšla v roce 2007 a shrábla několik ocenění za hru roku (včetně německé Spiel des Jahres 2008). Galaxy Trucker na iPadu nabízí nejen online multiplayer pro až 4 hráče, ale také možnost hrát s přáteli lokálně v tazích nebo proti různým AI.

Na iTunes hru momentálně najdete ve slevě za necelých 5 eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama