Spacebase DF-9 vyjde už příští měsíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spacebase DF-9 vyjde už příští měsíc

Spacebase DF-9 vyjde už příští měsíc

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

29. 9. 2014 07:23 2
Reklama

Jeden z projektů studia Double Fine, vesmírná stavitelská strategie Spacebase DF-9, bude v říjnu postrčen do konečné verze 1.0, která také bude znamenat konec obsahových updatů. Double Fine tak nenaplní ambiciózní plány a mnoho slibovaných prvků, se kterými se do plné verze počítalo, včetně více podlaží, vesmírných doků, předmětů, návštěv vesmírných stanic dalších hráčů a pohřbů, se ve hře neobjeví.

Double Fine rozhodnutí vysvětluje tím, že nadále nedokáže platit vývoj hry, který trval více než rok a půl a hra na sebe za tu dobu nevydělala. Spacebase DF-9 byla první projekt s předběžným přístupem od studia a vývojáři byli často kritizováni za málo komunikace mezi updaty a přidávání často i nefunkčních prvků, které opravily až další aktualizace.

Poslední plánovaný update tedy hru doplní o tutorial, dodá hráčům určité úkoly a cíle ke splnění a dosažení, a společně s opravami chyb hru představí ve finální podobě. Vývojáři ještě vydají zdrojový Lua kód, který fanouškům a modderům umožní do hry přidávat vlastní obsah, ale oficiálních updatů se Spacebase už s největší pravděpodobností nedočká.

Oznámení vyvolalo v komunitě vlnu rozhořčení, neboť současný stav neodpovídá slibům vývojářů a mnoho hráčů si rozdělanou hru zakoupilo s přesvědčením, že zkušené studio projekt při vývoji neopustí. Double Fine tak opětovně potvrdili, že řízení projektů nepatří mezi jejich silné stránky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama