Taktické RPG Bedlam shání finance
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Taktické RPG Bedlam shání finance

Taktické RPG Bedlam shání finance

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 9. 2014 13:51 2
Reklama

Na stejném enginu jako vikinská The Banner Saga poběží navrhované taktické RPG z Kickstarteru. Inspiraci vývojáři údajně čerpají z tuhé obtížnosti FTL a takticky pojatých soubojů v X-COMu.

Singleplayerový rougelike titul hráče přenese do země Bedlam, která leží zpustošená po ničivé válce podpořené futuristickou technologií. Nyní lidé obývají obří metropoli Bysantine a písečné okolí plné vrahů, žoldáků a mutantů.

Hráči se ocitnou v roli Mechanika, posledního člena kdysi uctívaného cechu vynálezců, cestovatelů a správců pojízdných pevností nazývaných Dozery. Pod svým palcem budou mít posádku, se kterou se budou vydávat do bitev s nájezdníky, ale také budou muset sbírat suroviny, spravovat svůj Dozer a samozřejmě plnit úkoly při cestování po zničeném světě.

Roguelike prvek je zastoupen v nezvratné smrtelnosti vaší posádky, takže pokud někdo při boji zahyne, musíte se s ním navždy rozloučit, ale také třeba v náhodně generovaném prostředí i soubojích, správy tří rozdílných surovin a také údajné vysoké znovuhratelnosti. Ostatně, vývojáři slibují New Game + mód s novým úkolem a vyšší obtížností.

Při cestě Bedlamem narazíte na čtyři typy nepřátel - lidské lupiče, mutanty, kyborgy a A.I. Každá frakce bude mít vlastní silné a slabé stránky a v tahových soubojích byste se neměli nudit.

Podívejte se na stránky projektu na Kickstarteru. Ani ne den po spuštění má slušně našlápnuto, pětina z požadovaných 130 000 je vybrána a hotová hra by měla být dodána v září 2015.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama