Steam mění podobu, usnadňuje hledání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam mění podobu, usnadňuje hledání

Steam mění podobu, usnadňuje hledání

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 9. 2014 08:26 7
Reklama

Nedlouho po změně ikonky prochází změnou i samotné prostředí digitálního obchodu. Nový Discovery Update ale nepřínáší pouze vizuální facelift - úvodní stránka je přestavěná tak, abyste snáze mohli najít hry, které vás zajímají nebo úplně nové, který by vás mohly zajímat.

Tak především nová homepage nabízí okamžitý přístup ke kategoriím, hrám oštítkovaným podobně jako vaše nejhranější tituly a předkládá nabídku her vybranou přesně podle vaší chuti, posledních hraných her, čerstvých koupí nebo doporučení od kamarádů. Filtry na hlavní stránce umožní zobrazit nebo schovat určité typy her jako třeba free to play nebo early access, pokud vás takové tituly absolutně nezajímají.

Novinkou jsou také kurátoři. Prakticky kdokoliv na Steamu či rovnou celé uživatelské skupiny se mohou stát kurátory a zveřejňovat tak svá doporučení na oblíbené tituly. Momentálně nejsledovanějším Steam kurátorem je cynický brit TotalBiscuit, ale mezi dalšími oblíbenými kurátory lze najít PC Gamer, Kotaku nebo NeoGAF skupiny.

Steam mění podobu, usnadňuje hledání
i Zdroj: Hrej.cz

Na hlavní stránce samozřejmě zůstávají přehledy slev, nové tituly i nejprodávanější hry a hry, které v poslední době obdržely udpate. Přibývá nový seznam Discovery Queue, který sdružuje do jedné fronty hry, které by vás mohly zajímat a nabízí vám možnost tucet titulů postupně projet, případně přidat na seznam sledovaných her či rovnou zakoupit.

Steam mění podobu, usnadňuje hledání
i Zdroj: Hrej.cz

Nakonec nekonečný scrolling generuje doporučení her na základě vašich oblíbených tagů, recenzí přátel či nedávno prohlížených her v obchodě. Zkrátka a jednoduše, nový update se zaměřil na personalizaci nabídky téměř 4000 titulů a zjednodušil objevování nových her. Valve bude nadále sbírat zpětnou vazbu od uživatelů a je tak možné, že se nový vzhled ještě dočká malých úprav. Co ale na novou podobu Steamu říkáte vy? Napište nám do komentářů vaše dojmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama