V Brně se chystá herní konference
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Brně se chystá herní konference

V Brně se chystá herní konference

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 9. 2014 15:26 2
Reklama

Pokud vás herní svět zajímá i z odbornějšího pohledu, měli byste se v pátek 10. října vypravit do Brna. Uskuteční se zde totiž první ročník dvoudenní konference Central & Eastern European Game Studies, na níž se setkají akademici, vývojáři a veřejnost, aby společně diskutovali o fenoménu digitálních her v regionu střední a východní Evropy.

Akce, kterou pořádá studijní skupina MU Game Studies ve spolupráci s partnerskými univerzitami, proběhne na půdě Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, a to 10. – 11. října. Cílem dvoudenního setkání je překonat bariéry mezi herními odborníky v jednotlivých zemích regionu, stejně jako odstranit překážky mezi akademickou obcí a herním průmyslem.

V pátek se bude program soustředit hlavně na akademickou obec a herní studia. Hlavním hostem a řečníkem bude Espen Aarseth (IT University of Copenhagen), světově proslulý odborník a jeden z otců-zakladatelů oboru herních studií. Na konferenci se zároveň představí i další akademičtí řečníci z více než deseti zemí světa.

V sobotu dostanou prostor především zástupci vývojářských studií, jako například jsou Sos Sosowski (McPixel), Petra Opělová (Square Enix), Jan Kavan (CBE Software), Jiří Zlatohlávek (Bohemia Interactive) nebo Jaroslav Kolář (Blizzard/EA ČR). Součástí celé události bude i část oficiální herní výstavy Retrogaming zapůjčená z Regionálního  muzea Litomyšl, sada praktických workshopů a dokumentární promítání filmu o LARP hrách. Více se dozvíte v kompletní programu - pátek, sobota.

„Poprvé můžeme studentům a zájemcům umožnit setkání se zástupci zahraničních i lokálních vývojářských studií na společné půdě univerzity,“ pochvaluje si Jaroslav Švelch, jedna z největších postav herních studií v České republice. Jazykem konference bude vzhledem k jejímu mezinárodnímu pojetí angličtina.

Cena standardních vstupenek se vyšplhá na 1100 Kč, pakliže se ale na oficiálních stránkách zaregistrujete do 26. září, zaplatíte jen 690 Kč. Ještě více zvýhodněni jsou studenti, kteří se na akci mohou vydat za 270 Kč. V případě, že studujete na některé z pořádajících univerzit, dostanete se na konferenci dokonce zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama