Xbox One ovladač pro PC ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One ovladač pro PC ještě letos

Xbox One ovladač pro PC ještě letos

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

17. 9. 2014 10:56 11
Reklama

Po sérii náznaků a spekulací dnes Microsoft oficiálně odhalil Xbox One ovladač pro PC s tím, že jej do prodeje zařadí už v listopadu za cenu odpovídající 60 dolarům. Model je nazvaný jednoduše - Xbox One Controller + Cable for Windows - jde však pouze o marketingové označení a nic speciálního ovladač nepřináší.

K počítači se připojuje dodávaným kabelem, systémy Windows 7 a 8 jej bezproblémově rozpoznají a navíc jej, logicky, můžete využít i pro hraní na konzoli. S tou si bude rozumět jak přes zmiňovaný kabel, tak bezdrátově, neboť se jedná o stále stejný ovladač, který se už rok s Xbox One prodává. Sluší se rovněž dodat, že od června tohoto roku jsou dostupné ovladače pro PC, které tento problém řeší a pokud tedy již XOne ovladač vlastníte, můžete jej využívat dle libosti.

V porovnání s ovladačem předchozí generace tedy absenutje výhoda nižší váhy a absolutní odstranění baterií/akumulátoru, na druhou stranu je ale gamepad stále schopný bezdrátové komunikace, což podtrhuje univerzálnost. Pokud se ptáte, proč Microsoft vynakládá prostředky k přípravě nového balení, pak jsme odpověď už nastínili. Popularita ovladače Xboxu 360, používaného pro hraní na PC, byla a stále je opravdu masivní, Xbox One ovladač ale zatím zůstává trochu pozadu a MS jej musí za každou cenu dostat i k počítačům. Pokud by to však znamenalo konec produkce drátového X360 ovladače, pak budeme rozumět potřebě udělat si zásoby...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama