Xbox hry by mohly bežet v prohlížeči
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox hry by mohly bežet v prohlížeči

Xbox hry by mohly bežet v prohlížeči

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

15. 9. 2014 09:24
Reklama

O plánech Microsoftu posunout hraní do cloudu víme už nějakou chvíli, ale dle posledních zpráv je zřejmé, že u pomáhání s výpočty cloudová technologie nezůstane. Microsoft v současnosti údajně testuje hraní her v prohlížeči, a to nejen titulů z katalogu Xbox 360, ale i nového Xbox One.

Nová technologie by měla být přímo pod značkou Xboxu, funguje i v jiných prohlížečích než je Internet Explorer a potenciálně by mohla bežet prakticky na jakémkoliv zařízení. Hry z Xbox 360 dokonce údajně nabízejí kompletní funkcionalitu, včetně dashboardu v okně prohlížeče.

Zdroje serveru Neowin, který se zprávou přišel, tvrdí, že vývojáři dokázali dosáhnout téměř 60 FPS a pokud Microsoft vyřeší problémy s licencemi, možnost hrát Xbox hry v prohlížeči by se mohla stát vysoce žádaným prvkem.

Nicméně je stále možné, že se hraní Gears of War v prohlížeči ani nedočkáme. Ačkoliv je technologie už funkční a mohla by být poměrně brzy představena světu, svým principem prakticky vynahrazuje potřebu vlastnit konzoli, čímž by si Microsoft potenciálně mohl podkopnout vlastní nohy. Jak ale Neowin říká, šanci na život této zajímavé možnosti dává současný trend Microsoftu přesouvat své aplikace a služby do cloudu Azure.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama