Telltale pomrkává po cloudové distribuci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Telltale pomrkává po cloudové distribuci

Telltale pomrkává po cloudové distribuci

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

15. 9. 2014 12:38
Reklama

Tvůrci asi nejznámějších současných adventur, nezávislé studio Telltale Games, své tituly nabízejí snad na všech pomyslných platformách, ale bohužel neexistuje snadný způsob, jak například rozehranou hru na PC hrát na iOS a svá rozhodnutí poté převést do verze na PS4. S tím by měl pomoci nový způsob distribuce, na kterém Telltale nyní pracuje.

Dan Connors, jeden ze zakladatelů studia, vycházel při navrhování nového systému ze způsobu, kterým nabízí filmy Netflix - tedy totožný stav uživatelovy aplikace na různých zařízení. Telltale chce s novou službou jít dále než sdílení uložené pozice a pokud si bere za model Netflix, není složité si představit přístup k nemalému katalogu studia za nějaký pravidelný poplatek. A v případě, že by se digitální platforma osvědčila, mohly by se na ní konec konců objevit i hry jiných vývojářů.

Telltale však naznačuje, že s novou platformou bude mířit ještě výš. Proč rovnou nějakým způsobem nepropojit hru s jejím předobrazem, třeba v případě vyvíjené hry Game of Thrones se seriálem z produkce HB, z nějž hra vychází. Znamená to, že Telltale pokukuje i po dalších seriálech, ke kterým by tvořili doprovodné hry?

To nám vývojáři zatím nechtějí prozradit. Ostatně nový systém není ještě připraven na odhalení a samotní vývojáři vyčkávají, až se technologie her z cloudu stane spolehlivější a dostupnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama