Microsoft má zájem o tvůrce Minecraftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft má zájem o tvůrce Minecraftu

Microsoft má zájem o tvůrce Minecraftu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

10. 9. 2014 07:29 6
Reklama

Podle dnešních informací z Wall Street Journal a Bloomberg vychází najevo, že je Microsoft blízko k podepsání dalšího miliardového obchodu. Do hledáčku si zástupci softwarového giganta vzali společnost Mojang, kterou založil a většinově vlastní Markus Persson, tvůrce Minecraftu.

WSJ cituje anonymní zdroje blízké této záležitosti a uvádí, že by měl Microsoft zaplatit částku překračující 2 miliardy dolarů. Obchod byl podle informací WSJ uzavřen už začátkem tohoto týdne, podle zpravodajské větve společnosti Bloomberg je ale podpis naplánován až na začátek týdne příštího.

Obchod se samozřejmě nenarodil přes noc, Persson už před několika měsíci navštívil Microsoft a jednal mimojiné o tom, že by z Minecraftu mohla být velká obchodní značka zahrnující i hračky nebo filmy. Microsoft přitom věří, že se svým zázemím jsou schopní mohutně rozšiřovat základnu fanoušků a Persson pravděpodobně neodolal. Podle informací, které přinesl Bloomberg, je navíc pravděpodobné, že po dokončení celého procesu Persson společnost opustí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama